2019. jan 07.

Rövidposzt - Magyar Minimál

írta: Önkéntes Véradó
Rövidposzt - Magyar Minimál

Hivatalosan a magyar munkavállalók több mint 42%-a a minimálbért vagy a garantált bérminimumot kapja.

Ismétlem: hivatalosan a magyar munkavállalók több mint 42%-a a minimálbért vagy a garantált bérminimumot kapja.

Tehát a magyar munkavállalók több mint 42%-a minimálbér után fizeti az adókat és járulékokat a nagy, közös kalapba. Ne legyünk naivak: persze, vannak szomorú zugai az országnak, ahol valóban csak ezt az összeget utalja a munkaadó, de a sok helyen az utalás után pár nappal azért jön a "borítékos ember" és elosztja a fizetésnek azt a részét, amiért valójában ott melóznak.

Az milyen, hogy Békés megye több mind 60%-a minimálbéren van bejelentve? Sajnos el tudom képzelni, hogy jó részük valóban ennyit is kap.

Ez ...

Tovább Szólj hozzá

legalja röviden Kafkanisztán Barackfa-álmodás

2017. júl 28.

T-Vedés és egy Brutális Kommunikációs Katasztrófa

írta: Önkéntes Véradó
T-Vedés és egy Brutális Kommunikációs Katasztrófa

Mi más lehetett volna a Trend FM rádió Fintech című műsornak témája ma délután, ha nem a BKK és a T-Systems szenzációs mutatványa? Érczfalvi András mai vendégei Suppán Márton és Inotay Balázs voltak, akik szakmai szempontból sem voltak elragadtatva, és ennek igen szórakoztató stílusban adtak hangot.

Az ügy közvéleményt felháborító, a "napszemüveges házmesterek" korát idéző dimenzióiról számtalan helyen olvashattunk már, ahogyan a meghurcolt etikus hekkernek felajánlott ösztöndíjról is, mely gyönyörű példája a 21. századi európai szellemiség és a téeszelnök-tokájú pártnyaloncok (és fekete autós kutyáik) összecsapásának.

A műsor visszahallgatható a rádió honlapján, így itt csak a két kedvenc idézetemmel ...

Tovább Szólj hozzá

zene közlekedés legalja röviden BKK szellemi ugar Kafkanisztán naftalinszag pattintott netkorszak NERror T-

2017. máj 01.

Majális 2017 - Krausz Tamástól Ihos Józsefig

írta: Önkéntes Véradó
Majális 2017 - Krausz Tamástól Ihos Józsefig

Ha valaki szeretne átfogó képet kapni a mai magyar baloldalról, legjobb, ha ellátogat május elsején a Városligetbe. Mi is így tettünk. Illusztrált élménybeszámolónk olvasása közben egy dolgot nem árt észben tartani: jövőre választások lesznek.

img_6340v.JPG

...

Tovább Szólj hozzá

tudósítás majális globkrit EU Momentum Munkáspárt Bp naftalinszag MSZP/E14/PM/DK Balpárt sasjózsizmus Kádár gyermekei

2017. már 08.

Az ébredés momentuma és a szervilizmus origója

írta: Önkéntes Véradó
Az ébredés momentuma és a szervilizmus origója

" 12 millió forintot tüntetett el a Momentum dúsgazdag vezetője " - az Origo nevezetű hörrportálon éppen ez a vezető hír. Külön aranyos, hogy a webcímben az " üdvöskéje" szó szerepel " vezetője" helyett, vagyis a cikk írója még lucskosabbra szerette volna nyalni gazdái kenyéradó kezét, még mélyebbre szerette volna letaposni a gaz ellenséget, de a Bölcs Cenzor mértéktartásra intette, s finomított a címen.

A címlap további hírei: "Hét bizonyíték Simicska Lajos és a Jobbik együttműködésére", "Szökésben a fiatal lányt megerőszakoló migráns", "A bíróság szerint Juhász Péter a bűnöző Portik Tamásnak dolgozott" .

Ha valaki azt találná mondani, hogy az Origo nem fideszbérenc, annak azt üzenem, hogy... de.

...

Tovább Szólj hozzá

legalja civilek elitváltás médiafika Momentum Origo refuse|resist párttévé NERror

2017. már 01.

Kicsit csípős kulturális egyszínűség

írta: Önkéntes Véradó
Kicsit csípős kulturális egyszínűség

Hétköznap dél a Váci út irodaházakkal tűzdelt részén. Gyorsétkezde az utcasarkon, a pénztárgépnél sor alakul ki, mert az egyik hölgynek nincs elég pénz a kártyáján. Már legalább öt perce álldogálunk, de senki sem hőbörög: a sorban csupa dolgozó ember ebédideje ketyeg, irodisták és építőmunkások vegyesen, mindegyikük pontosan tudja, hogy Magyarország nem az a hely, ahol a fizetés meg szokott érkezni az ígért napon.

Végül a kollégái összedobják a hölgynek a szükséges pénzt, a kiszolgáló pedig minden várakozónak ad egy adag ajándék levest. Így, kérés és vendég-reklamáció nélkül, ráadásul egy mosoly kíséretében. Üzletpolitikai megfontolásból.

Majd' elfelejtettem! Ez egy kínai étkezde. S mint ilyen, veszélyt ...

Tovább Szólj hozzá

agyhalál zsáner európaiság Bp NERror

2017. jan 31.

Rövidposzt - Budapest jégben

írta: Önkéntes Véradó
Rövidposzt - Budapest jégben

Reggel 8:45, a Nyócker közepe, Kun utca.

A járda gyönyörűen letisztítva, dermedt ónos eső  és visszafagyott hófoltok sehol.

 

Délelőtt 10 óra, Újlipótváros , Hegedűs Gyula utca és Vág utca sarka.

Emberek próbálnak oszlopba-kerítésbe kapaszkodva átevickélni az egybefüggő jégmezőn.

Tovább Szólj hozzá

röviden zsáner Bp

2016. nov 09.

Idiokrácia

írta: Önkéntes Véradó
Idiokrácia

Az Idiocracy - Hülyék paradicsoma című film 2006-ban került a mozikba. Akkor még senki sem hitte volna, hogy 10 év alatt ekkorát lépünk az ott ábrázolt világ megvalósítása felé.

Ez lehetett volna egy érdekes és komolyan vehető választás is, de nem lett. Lehetett volna két értelmes jelölt, gondolatokkal és tervekkel, lehetett volna egy Sanders-Cruz csörte, hogy a zöldpárti Jill Steinről ne is beszéljünk.

Semmi különös nem történt, mindössze annyi, hogy a bulvármédián nevelkedett tömeg megunta a valóságshow-bámulást, és mostantól a politika élére is egy valóságshow-sztárt akar. Mert vele jobban tud azonosulni. Való Világot vagy valami hasonló förmedvényt már mindenki látott, úgyhogy az indokokat ismerjük: mert "ő megmondja a ...

Tovább Szólj hozzá

agyhalál legalja USA konzumzombik Trump post-truth-politics

2016. sze 01.

Szolgálati közlemény - "nyári" szünet

írta: Önkéntes Véradó
Szolgálati közlemény - "nyári" szünet

A naptári ősz első napja alkalmából úgy döntöttem, hogy szabadságra megyek - úgy egy-másfél hónapra.

Ezt természetesen azt jelenti, hogy sem az Áder Jánost ellepő keresztekről (Gotta Catch 'Em All, Jani!), sem pedig az álkormányunk ál-népszavazásáról nem kívánok írni. Ja, spoilerezném az utóbbit: 32%-os részvétel mellett 95%-kal nyerni fog a kormánypropaganda. Bocs, ha valaki szerette volna végigizgulni ezt a kutyakomédiát!

Októberben találkozunk, addig sokkal fontosabb (magánéleti) ügyekkel foglalkozom.

Tovább Szólj hozzá

szolg.közl.

2016. júl 26.

Tusványoson túl, szélcsenden innen

írta: Önkéntes Véradó
Tusványoson túl, szélcsenden innen

qui.jpgAz idei tusnádfürdői illiberális dzsemborin fellépett a Quimby együttes, és ezzel beállt az ottani szellemi ámokfutást jelenlétükkel legitimáló muzsikusok közé - akár tetszik ez a zenekarnak, akár nem.

Habár a gázsi és a fellépési lehetőség jól jött, az utólagos rajongói felhördülésekre kellőképpen sértődött, olyan posztkádárian magyaros választ sikerült adni az együttes Facebook oldalán .

"A zenekar egy zenei fesztiválra utazott Erdélybe, hogy nagy szívvel muzsikáljon az ott élő magyar embereknek." - így kezdi a nyilatkozatát a Quimby. Jaj, de szép gondolat ez, kár, hogy csúsztatás. Tusványos minden évben hagyományosan a nyár legfontosabb politikai rendezvénye, ahol Orbán Viktor Vezénylő Tábornok Úr ismerteti a ...

Tovább Szólj hozzá

zene underground kult legalja elitváltás Tusványos Barackfa-álmodás Kádár gyermekei NERror