2014. jún 05.

A szólásszabadság origója

írta: Önkéntes Véradó
A szólásszabadság origója

AM_stop.pngTanult tehetetlenség lett úrrá a társadalmon. Mi már akkor is csak a vállunkat vonogatnánk, ha holnaptól kötelező lenne az Orbán-frizura, a Magyar Krónikából tanulnának olvasni az elsősök és a NarancsHarsona.hu maradna az egyetlen hírportál, mert az összes többit betiltanák. A megoldás pedig baromi egyszerű, nem kell csinálni semmi különöset. Sőt! Ha nem csinálsz az érintettekkel semmit, az már eredmény.

Telefonvásárlás vagy internetszolgáltató-váltás előtt állsz? Akkor kerüljön be a választási szempontjaid közé az is, hogy mennyit érnek egy bizonyos cégnek olyan demokratikus vívmányok, mint például a sajtószabadság. Ha Kerstin Günther és kollégái ilyen lazán dobják oda az európaiság egyik alapvető értékét némi zsíros állami bizniszért cserébe, akkor nekünk, fogyasztóknak és ügyfeleknek mennyit érjen Kerstin Günther cége?


Az Origo a kezdőlapod, esetleg lájkoltad őket Facebookon? Ezen néhány kattintással változtatni lehet, s utána vár a hírportálok csodálatos világa. Biztosra veszem, hogy hamar megtalálod az új kedvencedet. Ha ők a "változó médiafogyasztási szokásokhoz való alkalmazkodás" dumával dobták el az újságírói függetlenségüket egy csinos kis lakájruháért cserébe, akkor mutassuk meg, hogy milyen gyorsan képesek megváltozni a médiafogyasztási szokásaink!

Esetleg az Origo újságírója vagy? Akkor villámgyorsan keress rá arra, hogy mit is tett a lenta.ru független hírportál 40 munkatársa, amikor a nyakukba pakoltak főszerkesztőnek egy olyan zoknibábot, amiben Putyin mohó kis mancsa mozog!

Ha a kormányzat orosz mintát követ, kövessük mi is az orosz mintát, mert másképp nem megy.

Tüntess, tiltakozz, bojkottálj, mondj fel, lájkolj, ossz, kommentelj, csinálj bármit, csak hallasd a hangodat! Kiabáld fel nekik, hogy eleged van a cinikus és demagóg magyarázatokból, eleged van abból, hogy hülyének és gyereknek néznek - cégek, kormányok, hírportálok.

Ébredjünk már fel, amocskoséletbemár!

Szólj hozzá

unortodoxia Origo refuse|resist viharvárás NERror