2014. nov 06.

Mindnyájunknak el kell menni

írta: Önkéntes Véradó
Mindnyájunknak el kell menni

Pedig olyan ügyesen kezdte a Fidesz ezt az őszt! Először csak olyan dolgoknak ment neki, mint például az internet vagy a cafeteria. Ezek a fura izék semmit nem jelentenek a többségi Fidesz-szavazónak, aki vagy egy Legyen Tánc és Zárcsökkentés színvonalú elmehunyt futballdrukker (az mindenkinek feltűnt, hogy a piros-kék pulcsis gyerek csupán egyetlenegy helyi politikus nevét tudta, méghozzá Nagy Csaba fideszes polgármester-jelöltét?), vagy rezsicsökkentéssel kilóra megvásárolt nyugdíjas. Azok úgysem interneteznek, a cafeteria rendszerről meg csak annyit tudnak, hogy valami mocskos imperialista találmány, és különben is nemleszünkgyarmat. ("Káffe-térija? Há' ki se tudom mondani! Há' majd jövőre kicsit kevesebbet fogol kávézni, höhöhöhö!")
Most azonban csöppet elmérte magát. A vasárnapi boltstop és a felügyeleti díj megemelése, (amit szerintem az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak CBA-adónak vagy Tesco-adónak) ugyanis két olyan intézkedés, amit a pálinkavedelő futballdrukker és a békemenetelő rezsidroid is megérez.

Miért nem szólt nekik senki, hogy a Tesco-buszok utazóközönségének 80%-át a rezsin megspórolt petákokat elkölteni kívánó nyugdíjasok ülnek?

Miért nem szólt nekik senki, hogy azokban a családokban is vannak áruházi alkalmazottak és cafeteria-juttatásból részesülő dolgozók, amely családok szerint több tisztelet járna nekünk az Európa nevű játszótéren lévő többi gyerek részéről, annak ellenére, hogy teleszart gatyával és takonytól zöld fejjel állunk a homokozó közepén, és épp az imént rúgtuk szét a huszonötödik homokvárat?

Miért nem szólt nekik senki, hogy a vasárnapi boltbezárástól semmivel sem fog több ember eljárni a templomba mesét hallgatni?

Ha a Tescónak és társainak van egy csöpp esze, akkor a mostani kormányzati akciók miatt feleslegessé vált alkalmazottaktól egyszerre válnak meg, összehangoltan.

És ezt az összehangoltságot nekünk sem ártana eltanulnunk: a netadó elleni tüntetés megmutatta, hogy utcára tud vonulni egy olyan tömeg, melynek 66%-át pártoktól független civilek alkotják.
Így mondjuk majd utcára vonulhatna (ha már úgyis ott van) minden olyan áruházi alkalmazott, akik a KDNP egyháznépszerűsítő-családboldogító ostobasága miatt veszíti el az állását. S mehetne velük a családjuk is, ha már.
Velük tarthatna minden olyan család, akik eddig apu és anyu SZÉP-kártyájára tudtak elmenni állatkertbe, színházba, vagy öt napra Velencére, akik eddig az Erzsébet-utalványból vásároltak a CBA-ban, vagy az egészségpénztári kártyára vettek vitaminokat. Akiknek a munkáltatója most majd beint az adóemelés miatt, és jövőre kevesebbet ad a dolgozóknak, ha egyáltalán hajlandó ezzel szórakozni.

És ami a legfontosabb: tartsanak velük azok is, akik kinn voltak a netadó elleni tüntetéseken, mivel ők már tudják a leckét: ha mi, civilek nem állunk ki saját magunk és egymás érdekeiért, akkor a mindenkori politikai vezetés lelkiismeret-furdalás nélkül zsigerel ki minket.

Szólj hozzá

civilek refuse|resist viharvárás