2013. jún 25.

A balatonszárszói panoptikum

írta: Önkéntes Véradó
A balatonszárszói panoptikum

Bejegyzés alcíme...

Pedig mélységesen felháborodtam azon, hogy a magyar bíróság egyre több új párt bejegyzése elé gördít akadályokat. Mert egy demokráciában megengedhetetlen, hogy vízfejű csinovnyikok tortadobáláson és sasjózsin edződött humorérzéke döntse el, milyen néven működhet egy politikai párt.

Pedig ismét sokkolt az, hogy egy kormánypárti lap szerzője és az alákommentelő fideszisták mennyire más valóságot látnak, mint a szektán kívüli polgárok. Mert semmi jóra nem vezethet, ha az ország két fele ennyire elbeszél egymás mellett, ha ennyire eltérően értékeli a világ és az ország helyzetét és eseményeit. Hogy ennek a vége csak az lehet, hogy az eddigi hideg polgárháború váratlanul felmelegszik, és attól az Ég óvjon minket.

Aztán belefutottam Teddy rötyijébe.

Rossz érzéssel tölt el, hogy az első két bekezdésben említett összes vérlázítást már megint a "nem probléma, hanem tünet" kategóriába kell száműznöm. Másrészt elszomorít, hogy az Örülünk Vincent blog az Index.hu-t kritizálja az ominózus cikk miatt. Hogyaszongya lementek kutyába. Meg hogy ez nem újságírás, hogy Puch László pocakja meg Farkasházy klotyója nem tudósítás egy eseményről. Miért? Talán ez a balatonszárszói dzsemböri ESEMÉNY?

Általában többé-kevésbé egyet tudok érteni az ÖV posztjaival. És én is hosszú ideje szemlélem fejcsóválva az Index lassú lecsúszását a pirosfejléces magazinok színvonalára, sőt a legutóbbi Sixx-Puzsér balhé után elkezdtem barátkozni az Origo felületével (erről a szánalmas antiszemitázós-bélyegragasztós píszí-hisztiről okkal nem írtam a blogon. Az, ahogyan kiforgatták Puzsér Róbert egyik mondatát, ahogy a Mazsihiszt is belerángatták ebbe a kofalármába, az annyira élénken idézte fel az MSZP-SZDSZ éra semmirekellő álkorrektségét és a belvárosi vega biciklisták pólóbatikoló baráti körének tartalmatlan szövegeit, hogy elment a kedvem a téma feldolgozásától. Pontosabban: mást sem teszek, csak azt dolgozom fel, s próbálom megvilágítani, hogy a Jobbik felkúszása és a Fidesz teljhatalma mennyire ennek az hisztérikus antifa-píszí hülyeségnek köszönhető).

Nekem az fáj, hogy az ÖV-poszt szerzője észrevette ugyan Teddy vécéjének képét, de hatodik bekezdés (és az egész probléma) kulcsmondatát sajnos nem:

"Egy úr a vállamat lapogatja: "a fiatal generáció, ti vagytok a remény!". Annyi egészen biztos, hogy a protézisragasztó most hiánycikk Szárszó és Földvár környékén.”

http://index.hu/belfold/2013/06/23/better_dead_than_red/


Most komolyan, emberek! Senkiben nem merült fel az a kérdés az Index két poénkodó újságíróján kívül, hogy mi a francot akar kezdeni az MSZP-DK-E2014 mesterhármas a Fidesz gőzhengerével 2014-ben? Mi a fenét akarnak ezek Medgyessy Péterrel, Gyurcsánnyal, Kunczéval, Mesterházyval, Bajnaival?! Vagy akár Vadai Ágnessel, Lamperth Mónikával, Magyar Bálinttal, Hiller Istvánnal, Schmuck Andorral? Lendvai Ildikóval! Juszt László, Kolláth György, Gálvölgyi János, Selmeczi Tibor, Koós János...

Csak én érzem úgy, mintha egy különösen rohadék tündérmanó egybevarázsolta volna a Napkelte összes adását a Szeszélyes évszakok és a Sas kabaré 1993-as évfolyamával, majd belecsomagolt volna pár 2007-es Heti hetes epizódot és fél kiló molyirtót?

Ha ez a mai magyar baloldal, akkor nyugodtan elkezdhetünk gyűjteni Orbán Viktor lovas szobrára, mert holtáig fogja irányítani ezt az országot.

Akik Farkasházy Tivadar (és vécéje) körül most összegyűltek, azok az emberek nem a valódi magyar ellenzék képviselői. A valódi magyar ellenzék ugyanis tőlük éppúgy viszolyog, mint a Fidesztől. Ezek az emberek csak szeretnének baloldali alternatíva lenni – végül is megszokták már az évtizedek során, és 10-15 éve is ők voltak a dinamikus, modern baloldali reformértelmiség, menni fog az nekik most is. Ahogyan a régi viccben, amikor nem értik, hogy miért nem megy a moszkvai állami kupleráj: az biztos, hogy a lányokkal semmi baj nincsen, hiszen mindegyikük legalább 45 éve párttag.

Remekül megfogalmazta TRG az Alternatíva blogon: a baloldali értelmiség totális szereptévesztésben van, és esze ágában sincs változni vagy változtatni. Nekem személyes meggyőződésem, hogy ha vasárnap Balatonszárszón megnyílt volna a föld, s elnyelte volna az ott összegyűlt öregfiúkat, akkor már akár hétfőn szárba szökkenhetett volna egy új, valóban modern és a Fidesz-hegemóniára nézve valódi veszélyt jelentő baloldal. Ez a vákuum hatalma. De addig, amíg a "Nem-Fidesz-és-nem-Jobbik" címkéjű politikai halmazt a Teddy rötyije körül összegyűlt politikai nosztalgiaklub uralja, sajnos semmi reményünk a változásra.

Addig maradnak Ángyán József sokat idézendő szavai:

"Ezek azt kommunikálják, nincs más lehetőség: vagy az Orbán, vagy a Bajnai-Mesterházy-féle társaság. A háttérben maffiahálózat mozgatja a szálakat, az előtérben pedig váltogatja egymást a délelőttös meg a délutános politikai műszak. Na, ezzel szemben kell fölállni egy tisztességes emberekből szerveződő szövetségnek."

http://fn.hir24.hu/interju/2013/06/21/angyan-jozsef-mindket-oldal-maffia/


 

Szólj hozzá

elitváltás Kafkanisztán naftalinszag MSZP/E14/PM/DK