2013. máj 17.

A csöbör, a vödör és a teli puttony

írta: Önkéntes Véradó
A csöbör, a vödör és a teli puttony

Az MSZP-E14-PM választási szövetség nem az a kimondott állkapocsejtő meglepetés, inkább az örök katatóniában vergődő magyar politika újabb rémisztő stációja. Mesterházy Attila most a Die Welt-nek adott interjút. Attila végre felfedezte, hogy a Fidesz a kétharmados többségét legfőképpen az MSZP-nek köszönheti. Bravó!


Emlékszik még valaki a 2010-es választásokra? A körzetek többségében akkor is a Fidesz nyert volna, ha egy alkoholista és nekrofil rozsomákra akasztották volna a narancsos logót. Annyira nem volt tétje a választásoknak, hogy a Magyar Demokratikus Charta már jóval a választások előtt feladta a küzdelmet.
Attila csak egy dolgot nem vesz észre: sajnos a 2014-es választást is az MSZP és haverjai fogják megnyerni a Fidesznek.


Miattuk lett kétharmados győzelme a Fidesznek 2010-ben... éééés miattuk lesz kétharmada 2014-ben is. Aszongya a' Attila, hogy "megújították a párt szerkezetét". Nos, szerintem, ha rosszul megy a kupleráj, talán nem a szőnyeget kellene lecserélni, hanem... mondjuk Lendvai Ildikót.
Most komolyan: a maszoposok szerint az volt a legfőbb gond a párttal, hogy nem volt elég korszerű a szerkezete? Szerintük komoly esélyük van a győzelemre 2014-ben egy korszerű szerkezetű párttal, ami ugyanazokat a pártkatonákat, ugyanazt a Szanyi Tibort és ugyanazt a Lendvai Ildikót indítja, ugyanazzal a Mesterházy Attilával az élen? Szövetségben Bajnai Gordonékkal?


Hogy őszinte legyek, nekem baromira kezd már elegem lenni azokból a balos nethuszárokból, akik minden létező fórumon jönnek a szent összefogás eszméjével, a "most csak a Fidesz leváltása számít!" szlogennel - és közben nem veszik észre, hogy ez a 2010-es "Csak a Fidesz!" baromság pirosra festett változata.
Kezd már elegem lenni a szemellenzős "ellenzékiekből". Azokból, akik abban a rideg tényben, hogy a szavazók 45-50 százaléka nagy ívben szarik az egész választási cécóra, pusztán annak bizonyítékát látják, hogy az embereknek elegük van a Fideszből. Ezeket a bizonytalanokat akarja elérni Attila is, s közben nem esik le nekik a poén: ezek az emberek grammra pontosan annyira rühellik az MSZP-t, mint a Fideszt!


A szavazásra jogosultak fele. A szavazásra jogosultak fele, ha most vasárnap lennének a választások, inkább elmenne libegőzni, leugrana a Balcsira, vagy otthon dugná az asszonyt, ahelyett, hogy ebéd után levánszorogjon a közeli óvodába behúzni egy nyüves ikszet!


Ez nem a Fidesz válsága. Még csak nem is az MSZP válsága. Ez a komplett mai (és tegnapi) magyar politika, a komplett politikai elit válsága. És függetlenül attól, hogy a Fidesz, az MSZP vagy az E14 és pajtásai nyerik a 2014-es választásokat, a mai (és tegnapi) politikai elit győzelme garantált.
Ennek az elitnek ugyanúgy része a Fidesz, mint az MSZP vagy az E14, kormány mellé mindig kell ellenzék, aztán 4-8 év múlva majd cserélnek.
Ugyanannak a cégnek a leányvállalatai ők, ugyanazon kondér körül állnak ők mind, zsíros kanalakat szorongatva. Vagy, esetleg van itt valaki, akinek számít, hogy a legújabb sunyi adót a "reformok" vagy a "NER" zászlaja alatt vetik ki ránk? Vagy hogy melyik oldal mutyizza ki adóforintjainkat a közös tarisznyából?
A sok hőbörgő "ellenzéki", aki az MSZP-E14-re szavaz, az a Fideszre is fog szavazni. Ahogy minden melldöngető fideszes az MSZP-E14 politikai jelenlétét legitimálja. Ezzel a gondolattal nehéz lehet megbarátkozni, de rohadtul ideje lenne már.


És ezek után el lehet mélázni azon is, hogy vajon ilyen politikai környezetben miért töretlen a Jobbik népszerűsége - és hogy vajon miért okozhat igen kellemetlen meglepetést 2014-ben.
Ezért mondom én, hogy nekem egy "ellenzéki" aktivista se jöjjön a "politikai realitásokkal", a kispártokra leadott szavazatok fölöslegességével meg a "csak a Fidesz leváltása számít!" szlogennel. Itt a kormányváltás nem segít, csak újabb 4-8-12 évre benne ragadunk az elmúlt évtizedek mocsarába.

Itt politikai elitváltás kell, de mielőbb.

Szólj hozzá

elitváltás szellemi ugar Kafkanisztán naftalinszag MSZP/E14/PM/DK