2013. feb 17.

Fiú...

írta: Önkéntes Véradó
Fiú...

"A fiú" videót nem tudom elégszer megnézni! Van benne valami gyönyörű és torokszorító... úgy érzem, sikerült az alkotóknak aktualizálni a bibliai történetet, még számomra, egy vívódó ateista számára is.

Nehéz elhinni, hogy ez Magyarországon készült, ráadásul a református egyház megbízásából. Az, hogy köpködik és botrányosnak titulálják egyesek, na, az már sokkal, de sokkal magyarosabb.

Az egyházaknak, vallásoknak igenis mondaniuk kell valamit, tudniuk kell mondani valamit a mai kor emberének! Nem engedhetik meg maguknak, hogy szúette betlehemek, fröccsöntött Jézuskák és színarany feszületek mögé bújjanak a következő ezer évre is. Szeretet, megbocsátás, kegyelem, türelem, béke... mintha ilyesmikre tanított volna minket Jézus. És mintha pont ezekre az eszmékre lenne a legégetőbb szükségünk most.

Persze, miért is ne tehetné meg bármelyik egyház, hogy visszabújik a régi, molyszagú díszletei közé, és tovább kántálja ugyanazokat a kiüresedett és nevetségesen elavult szövegeket, amiken nagyjából 70-90 éve lépett túl a világ. Csak akkor annak az egyháznak sajnos semmivel nem lesz nagyobb társadalmi haszna, mint egy tetszőleges szerepjáték-klubnak.

A fiú - honlap és videó

Szólj hozzá

egyház spiritualitás