2017. júl 28.

T-Vedés és egy Brutális Kommunikációs Katasztrófa

írta: Önkéntes Véradó
T-Vedés és egy Brutális Kommunikációs Katasztrófa

Mi más lehetett volna a Trend FM rádió Fintech című műsornak témája ma délután, ha nem a BKK és a T-Systems szenzációs mutatványa? Érczfalvi András mai vendégei Suppán Márton és Inotay Balázs voltak, akik szakmai szempontból sem voltak elragadtatva, és ennek igen szórakoztató stílusban adtak hangot.

Az ügy közvéleményt felháborító, a "napszemüveges házmesterek" korát idéző dimenzióiról számtalan helyen olvashattunk már, ahogyan a meghurcolt etikus hekkernek felajánlott ösztöndíjról is, mely gyönyörű példája a 21. századi európai szellemiség és a téeszelnök-tokájú pártnyaloncok (és fekete autós kutyáik) összecsapásának.

A műsor visszahallgatható a rádió honlapján, így itt csak a két kedvenc idézetemmel illusztrálnám a szakemberek véleményét:

"Gyakorlatilag ráültették egy olyan adatbázisra ezt az egész jegyértékesítő rendszert, amin keresztül be lehetett jutni a többi adatbázisba. (...) Tehát az egyik páncélterembe beengedtelek, ahonnan át lehet jutni az összes másikba. (...) Ráadásul ez nem is páncélterem volt, hanem egy egyszerű szalmaházikó, amin vidáman lehet ki-be mendegélni."

 

"Nem azzal lehet ez ellen védekezni ilyen szempontból, hogy "juj, azt nem szabad ám megcsinálni! az tilos!" - meg kell oldani! Technológia áll rendelkezésre, amivel meg lehet ezt csinálni rendesen. Én erre buzdítom a szakembereket, akik ebben még nem vettek részt, mert szerintem azok, akik ezt eddig csinálták, azoknak valami másfajta munkát kéne javasolni"

Ez a dal pedig mit sem veszített az aktualitásából 30 év alatt - sajnos.

Szólj hozzá

zene közlekedés legalja röviden BKK szellemi ugar Kafkanisztán naftalinszag pattintott netkorszak NERror T-