2017. már 08.

Az ébredés momentuma és a szervilizmus origója

írta: Önkéntes Véradó
Az ébredés momentuma és a szervilizmus origója

"12 millió forintot tüntetett el a Momentum dúsgazdag vezetője" - az Origo nevezetű hörrportálon éppen ez a vezető hír. Külön aranyos, hogy a webcímben az "üdvöskéje" szó szerepel "vezetője" helyett, vagyis a cikk írója még lucskosabbra szerette volna nyalni gazdái kenyéradó kezét, még mélyebbre szerette volna letaposni a gaz ellenséget, de a Bölcs Cenzor mértéktartásra intette, s finomított a címen.

A címlap további hírei: "Hét bizonyíték Simicska Lajos és a Jobbik együttműködésére", "Szökésben a fiatal lányt megerőszakoló migráns", "A bíróság szerint Juhász Péter a bűnöző Portik Tamásnak dolgozott".

Ha valaki azt találná mondani, hogy az Origo nem fideszbérenc, annak azt üzenem, hogy... de.


Érdemes a cikkbe is beleolvasni, mivel ritkán lehet ilyen tökéletes példát találni a Pravda színvonalú újságírói szervilizmusra. Annak is van egy sajátos bukéja, amikor egy fideszes pártportál azzal sározza Hajnal Miklóst, hogy Oxfordban tanult Soros pénzéből. Azonban ami igazán érdekes, azok a kommentek.

ori2.png

Az Origo kiheréléséről az Árnyékmandátum is megemlékezett 2014-ben... ki gondolta volna akkor, hogy három év múlva mindenféle Magyar Idők, 888.hu, állami párttévé, pártrádiók sora és megannyi más szennyfolyam fogja önteni ránk a narancsszín propagandát? Pontosabban: mégis, ki a franc nem látta ezt előre?!

Az akkori posztot azzal a mondattal zártam, hogy "Ébredjünk már fel, amocskoséletbemár!"
A mai kommenteket olvasva úgy tűnik számomra, hogy van még remény: az ébredezés megkezdődött.

 

ori1.png

Szólj hozzá

legalja civilek elitváltás médiafika Momentum Origo refuse|resist párttévé NERror