2016. máj 18.

Politikai bábszínház

írta: Önkéntes Véradó
Politikai bábszínház

hand-784077_640.jpgRubovszky György elszólását valóban komolyan kell venni, Dull Szabolcs cikkének felvetése helyes. Azonban a valódi indok mintha csak nem akarna elhangzani sehonnan. Nem a kijelentések konkrét tartalma az igazán aggasztó, hanem az a kormányzási mechanizmus, amelybe betekintést nyerhetünk általuk.
Hogy Áder nem lesz újraválasztva, mert "a Viktor nem engedi"? Mivel az államfőt az országgyűlés többsége választja meg, ebből logikusan következik, hogy a komplett kormánypárti képviselőgárda Orbán Viktor egyszemélyi akaratának végrehajtója, az ő véleményének szócsöve.

Hogy Áder János ügyes, mert "egyetlen egy lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna”? Ez azt jelenti, hogy az államfő a kormány akaratának a végrehajtója és szócsöve, annak a kormánynak, ami Orbán Viktor akaratának végrehajtója, az ő véleményének szócsöve. Tehát végeredményben az államfő is Orbán Viktor egyszemélyi irányítása alatt áll. Lássuk, mit ír az államfő szerepéről az Alaptörvény:

"Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett"


Vannak olyan államok, melyekben a hatalmi intézmények, (mint az országgyűlés, vagy az államfői hivatal) névleg függetlenek ugyan, ám valójában egyetlen ember irányítja őket. Ezeket diktatúráknak nevezzük.

Ebből logikusan következik, hogy Magyarország - diktatúra.

Kész, ennyi. Mostantól legfeljebb arról lehet vitatkozni, hogy mennyire puha ez a diktatúra, és hogy várható-e a keményedése. Sokan eddig is mondogatták, hogy így van: az MSZP-DK környékén gyülekező Öregfiúk Klubja már 2010 óta ezt harsogja - természetesen nem önzetlen demokráciaféltésből, csupán a kezük és a húsosfazék közötti távolságot sokallják, továbbá jól jönnének nekik ezek a jól bejáratott, kádári mintára megalkotott irányítási struktúrák.

Az utolsó, ami megkülönböztet minket egy klasszikus puha diktatúrától, az a szabad országgyűlési választás. Ám nehéz lenne elfelejteni azt, hogy olyan választási törvényünk van, melyből csak szerénységből maradt ki a "mindig a Fidesz győz" passzus, ráadásul a "baloldali" "ellenzék" elkoptatott arcai jogos undort váltanak ki a választók jelentős részéből, és puszta politikai jelenlétükkel megakadályozzák egy vállalható, új erő megszületését. Ironikus módon épp a diktatúrát kiabáló ancien régime akadályozza meg a Nemzeti Együttműködés Kormányának békés leváltását.

Mostantól azonban nem korrupt, magukat baloldalinak hazudó politikusok álságos frázisa a diktatúrázás, hanem logikusan levezethető tény.

Vajon hány ember van e pillanatban a Kossuth téren?

(A kép forrása: https://pixabay.com/hu/k%C3%A9z-b%C3%A1b-h%C3%B3ember-politikai-alex-784077/ )

Szólj hozzá

elitváltás viharvárás Kafkanisztán Barackfa-álmodás KDN"P" Kádár gyermekei NERror