2015. ápr 16.

Agyonverlek Security Bt.

írta: Önkéntes Véradó
Agyonverlek Security Bt.

Sokáig úgy tűnt, hogy a nap híre az alkoholizmus nyomorából a gagyidrogok nyomorába menekülő magyar falvak története lesz, de a Nyugati pályaudvar rendjére (?) ügyelő (??) biztonsági (???) őrök túltettek még ezen is.

Arról, hogy miért és hogyan rúgták ki a fogait az (elmondása szerint) kezelésre érkező rákos férfinek, a következő napokban még sok részletet fogunk megtudni.

Engem most csupán három kérdés foglalkoztat, melyek túlmutatnak a konkrét ügyön.

1. Azért verték meg, mert hajléktalan cigánynak nézték. Ebből logikusan következik, ahogy aki hajléktalan és/vagy cigány, azzal szemben az a hivatalos protokoll, hogy négyen összeverik. Miért is?

2. Mit csinált a pályaudvari rendőrség, akiknek hiába csöngetett be a férfi? Hol voltak? Happy Hour volt éppen a Mekiben? Vagy ők is hajléktalannak látszó állampolgárokat vegzáltak valahol? Egyáltalán: ők miért vannak?

3. Miért védjük ilyen esetben a céget? Miért csak annyit tudhatunk arról a bandáról, ami a jelek szerint tömegével alkalmaz hiperagresszív előembereket biztonsági őrként, hogy a "MÁV egyik alvállalkozója"? Állampolgárként miért nincs jogom ezt tudni? Miért válunk cinkosává ennek a cégnek, aki bizonyára anyagi megfontolásból nem alkalmaz ezeknél minőségibb munkaerőt (ami pedig akadna a biztonsági őrök között)? Miért válunk cinkosává éppúgy, mint a mérgekkel teli paprikákat forgalmazó üzletláncoknak, melyeknek szintén nem volt szabad megtudnunk a nevét? (Pontosabban csak a Greenpeace oldaláról lehet kimazsolázni, itt.)

Azt hiszem, erre a három kérdésre mindenkinek csak saját magának szabad válaszolnia. Aki veszi a fáradságot, és végiggondolja őket, az fontos dolgokat tudhat meg korunk és társadalmunk valós értékrendjéről.

Szólj hozzá

erőszak legalja rasszizmus emberi jogok Bp