2014. feb 26.

Ez az emlékév egyre égőbb...

írta: Önkéntes Véradó
Ez az emlékév egyre égőbb...

Egyes vezető politikusok nyilatkozata többekben aggodalmat kelt, nem jó irányban befolyásolja azt a fajta együttélést, ami több száz év óta volt itt sikeres a Kárpát medencében fideszesek és gondolkodni képes emberek között.

Abba vajon belegondolt ez a tiszteletreméltó államférfi, hogy ezzel a megnyilvánulásával egycsapásra kirekesztette valamennyi zsidó származású honfitársunkat a magyarságból? Visszamenőleg is?

Mostantól senki ne tekintsen úgy Radnóti Miklósra, Rejtő Jenőre vagy Szerb Antalra mint a magyar irodalom nagyjaira. Nem, ők Magyarországon élt zsidó írók - ahogyan azt Lázár János megmondta. Bár egy ilyen mélysötét megnyilatkozás hallatán nem feltételezem, hogy olvasott tőlük bármit is... na jó, esetleg Rejtő Jenőtől valami megvolt. Hangoskönyvben.

Egészséges demokráciában egy ekkora faux pas után az egységnyi kerületű politikus levonja a tanulságot, és még azelőtt lemond minden tisztségéről, hogy a pártja köpné ki magából, s kényszerítené megalázó vesszőfutásra. Még egészségesebb demokráciában a közvélemény teszi közröhej tárgyává, és kb. 10 perc alatt lesz belőle netes mém.

De félázsiában persze egy ilyen duma simán belefér.

Ez a Szakály 'idegenrendész' Sándorok országa.

Szólj hozzá

holokauszt agyhalál legalja szellemi ugar Kafkanisztán